PhD in Germany

emoadmin
29 مرداد 1403 / 9 دقیقه مطالعه

PhD in Germany

نحوه درخواست برای پذیرش در مقطع دکترا در آلمان: اقدامات و مدارک مورد نیاز.

آلمان مقصدی ایده آل برای بسیاری از محققان جوان و با تجربه می باشد. این کشور اروپایی یکی از برترین کشورهای دنیا برای تحقیق و توسعه در رشته های مختلف است. آلمان، خانه برخی از معتبرترین و مقرون به صرفه ترین دانشگاه های تحقیقاتی در جهان است.

اقدامات اصلی برای اخذ پذیرش از دانشگاه های آلمان برای تحصیل در مقطع دکترا شامل موارد زیر است:

1. Writing a PhD Research Proposal & Finding a Suitable Supervisor

Define your ‘Research Theme’, write your ‘PhD Research Proposal’, and contact ‘professors’ (in German Universities) who work in relevant field/department and could be your ‘Future Supervisor’

نوشتن پروپوزال دکترا و پیدا کردن استاد راهنمای مناسب :اولین قدم مهم این است که با در نظر گرفتن علایق و پیشینه تحصیلی خود، فیلد پژوهشی خود را مشخص کنید و پیشنهاد تحقیقاتی خود را بنویسید. با جستجو در وب سایت های دانشگاههای مختلف آلمان، دپارتمان های مربوط به رشته تحصیلی خود را پیدا کنید و با اساتیدی که تخصص و تجربیات آنها با موضوع تحقیقاتی شما می تواند مرتبط باشد، از طریق ایمیل ارتباط برقرار کرده تا بتوانید فرد مناسب و واجد شرایط، برای سوپروایزری پروژه دکترا خود را پیدا کنید. برای نوشتن یک پروپوزال موفق دکترا لینک های مختلفی را می توانید مطالعه کنید:

https://www.business-school.ed.ac.uk/phd/research-proposal-guidelines

https://www.findaphd.com/guides/writing-phd-research-proposal

https://www.sheffield.ac.uk/academic-skills/study-skills-online/how-write-research-proposal

2. Preparing the Application

آماده کردن مدارک درخواست: بعد از پیدا کردن استاد مناسب (با توجه به زمینه تخصصی و پژوهشی او) در یکی از دانشگاه معتبر آلمان و گرفتن موافقت او برای سوپروایزری پروژه پژوهشی پیشنهادی شما، معمولا نیاز است که درخواست برای پذیرش دکترا از آن دانشگاه، به صورت رسمی (پورتال آنلاین ثبت درخواست ها) ارسال شود. برای ثبت درخواست، تمام مدارک مورد نیاز دانشگاه می بایست آماده شود. هر چند مدارک مورد درخواست برای دانشگاه های مختلف، ممکن است اندکی با هم تفاوت داشته باشند، اما در بیشتر دانشگاه ها مدارک مورد نیاز برای ثبت درخواست و گرفتن پذیرش دکترا، شامل مدارک زیر است:

Previous Academic Degrees: Presenting your previous academic degree(s) in a field relevant to the PhD program to qualify

برای واجد شرایط بودن می بایست مدارک دانشگاهی خود (شامل کارشناسی و کارشناسی ارشد) که قبلا اخذ شده را ، ارائه کنید. مدارک می بایست ترجمه شده (به انگلیسی یا آلمانی) و مورد تایید سفارت آلمان قرار گرفته باشند. برای ارسال می بایست اسکن اصل مدارک (کارشناسی و کارشناسی ارشد) و ترجمه تایید شده آنها، آماده شوند. در بیشتر موارد لازم است که مدرک اخذ شده قبلی شما (یعنی کارشناسی ارشد)، مرتبط با فیلد پژوهشی شما برای دکترا باشد.

English Abstract (or copy) of your Master’s Thesis: Submit the English abstract (or a copy of) your master’s thesis. The work should demonstrate your research skills and the depth of your academic work

معمولا ضروری است چکیده انگلیسی (یا کپی پایان نامه) کارشناسی ارشد خود را (که می تواند مهارت های پژوهشی و عمق کار آکادمیک شما را نشان دهد)، به عنوان یکی از مدارک ارسال کنید.

Research Proposal: Craft a clear and detailed research proposal that includes your intended research topic, objectives, methodology, and significance

یک پروپوزال تحقیقی واضح و دقیق ایجاد کنید که دارای ساختار استاندارد پروپوزال دکترا باشد (شامل موضوع تحقیق مورد نظر، اهداف، روش شناسی و اهمیت پژوهش و ...). نمونه ای از ساختار کلی و فرمت متداول یک پروپوزال دکترا را می توانید در لینک هایی که قبلا ذکر شد، مشاهده کنید.

Statement of Purpose (Letter of Motivation): Write a statement of purpose why you want to do a PhD in your chosen field while describing your academic and career goals, and how this program aligns with them

معمولا ضروری است یک انگیزه نامه که به خوبی ساختاردهی شده است را نوشته و همراه دیگر مدارک ارسال کنید. انگیزه نامه می بایست اهداف، سوابق و افتخارات تحصیلی شما، پژوهش ها و تجربیات مرتبط، و پتانسیل ها و انگیزه شما (برای برنامه پژوهشی دکترا در رشته و دانشگاه مورد نظر) را، توصیف کند. برای نوشتن یک انگیزه نامه خوب می توانید نمونه های موفق آن را (در وب سایت های مختلف) مشاهده کنید.

Curriculum Vitae (CV): Prepare a detailed CV highlighting your academic achievements, research experience, relevant coursework, publications, and any other qualifications

رزومه خود را که به خوبی ساختاردهی شده است را، به عنوان یکی از مدارک اصلی، ارائه دهید. یک رزومه می بایست سوابق و دستاوردهای تحصیلی، تجربیات تحقیقاتی، دوره های آموزشی مربوطه، مقالات و انتشارات، مهارت ها و سوابق کاری و هر مدرک دیگری را برجسته کند. یک رزومه نه تنها از لحاظ محتوا می بایست کامل و مفید باشد، بلکه از لحاظ طراحی فرمت و دیزاین نیز می بایست به گونه ای باشد که جذابیت بصری خوبی داشته باشد و (با توجه به پوزیشن آکادمیک در رشته ی مرتبط)، به خوبی ارائه شود. نمونه های رزومه های حرفه ای طراحی شده (برای رشته ها و مقاطع تحصیلی مختلف)، در وب سایت های مختلف موجود می باشند که می توان از آنها ایده گرفت. در بسیاری از موارد، افراد عکس مناسبی از خود را در صفحه ی اول و بالای رزومه ارائه می کنند تا بتوانند خود را بهتر به استاد راهنمای آینده، دانشگاه و یا کارفرمای خود، معرفی کنند.

برای مشاهده برخی نمونه های موجود می توانید لینک های زیر را مشاهده کنید:

https://novoresume.com/career-blog/cv-format#professional-cv-template

https://zety.com/cv-templates

داشتن یک  LinkedIn حرفه ای و کامل، وب سایت حرفه ای شخصی، و پرتفلیو (مثلا برای برخی رشته های هنری) و ارائه لینک آنها در رزومه، می توانند کمک زیادی به معرفی سوابق حرفه ای و آکادمیک شخص کنند.

Academic references: Provide contact information or recommendation letters from professors (or academic advisors, etc.) who can attest to your academic abilities and potential

مراجع، معرفها و داوران علمی: معمولا لازم است اطلاعات تماس یا توصیه نامه هایی از اساتید (یا در برخی موارد مشاوران دانشگاهی و مسئولان شرکت ها و سازمان های مربوط)  که قبلا با آنها تعامل داشته اید و کار کرده اید را به دانشگاهی مقصد برای تحصیل دکترا، ارائه کنید. زیرا افرادی که مراجع علمی و پژوهشی سابق شما هستند (مثلا اساتید راهنمای قبلی و دیگر اساتید دوره دانشگاه)، به خوبی می توانند توانایی ها و پتانسیل تحصیلی شما را تأیید کنند.

Confirmation Letter: Written confirmation from the professor (in the relevant department) who accepted the supervision of your project. In this letter, the language in which the thesis is to be written can also be mentioned

نامه تاییدیه از طرف استاد راهنما: ارائه تاییدیه کتبی از طرف استادی که سوپروایزری پروژه شما رو قبول کرده است، نیز ضروری است. معمولا در این نامه، زبان اصلی که قرار است پایان نامه بر اساس آن نوشته شود نیز ذکر می شود.

Proof of Language Proficiency: Depending on the language of instruction, you may have to provide proof of language proficiency in English (and/or German). You can do this with certificates like TestDaF and DSH for German or TOEFL and IELTS for English. Proof of previous studies in the language is also sufficient

برای درخواست پذیرش در برنامه دکترا در برخی دانشگاه ها (البته نه در همه موارد)، ممکن است با توجه به زبانی که قرار است تز دکترا نوشته شود (انگلیسی و یا آلمانی)، نیاز به ارائه مدرک زبان معتبر باشد.

در نهایت، بعد از پیداکردن سوپروایزر مناسب و آماده کردن تمام مدارک لازم، با توجه به ترجیحات و قوانین دانشگاه (مثلا ارسال پستی، یا با ایمیل و پورتال آنلاین دانشگاه)، می توانید درخواست خود را به صورت آنلاین یا از طریق پست ارسال کنید. برای اطمینان، دستورالعمل ها و مشخصات آنها را در وب سایت دانشگاه، بررسی کنید. علاوه بر مطالعه قوانین در وب سایت دانشگاه، می توانید از مرکز تحصیلات تکمیکی دانشگاه، استاد راهنمای خود (که آن را برای سوپروایزری پروژه انتخاب کرده اید) و مدیر گروه دپارتمان مربوط، راهنمایی بخواهید و از تکمیل بودن مدارک و ثبت درخواست خود، اطمینان حاصل کنید.

3. Secure Funding: Ways of supporting yourself financially during PhD 

اطمینان از تامین مالی: راه های زیادی برای حمایت مالی خود در حین تحصیل دکترا در آلمان وجود دارد شامل:

PhD scholarships: for example, DAAD offers the highest number of doctoral scholarships 

با توجه به شرایط خود و رشته تحصیلی، می توانید برای بورسیه های مختلف که در آلمان برای محققان/دانشجویان دوره دکترا وجود دارد، اقدام کنید. یکی از روش های معمول برای گرفتن بورسیه برای دانشجویان دکترا  DAAD می باشد.

می توانید وب سایت DAAD و دیگر وب سایت های مربوط به بورسیه ها و پوزیشن های دکترا در آلمان را  پیدا کرده و مطالعه کنید.

https://www.daad.de/en/

برای پیدا کردن لینک های مفید در رابطه با بورسیه، می توانید از دانشگاه خود و استاد مسئول/راهنمای خود در آن دانشگاه، راهنماییهای لازم را بگیرید. در برخی موارد خود استاد/دانشگاه، در صورتی که برنامه دکترا به صورت PhD Position ارائه شده باشد، با دانشجو قرارداد می بندند. در این حالت، پروژه دکترا فرد مرتبط با یک تحقیقات و قرارداد علمی تحت نظارت استاد راهنما می باشد که در زیر توضیح می دهیم:

Paid PhD positions & Research associate positions: Many universities and research institutions offer paid PhD positions in Germany. You will work on specific research projects on a contract and receive a salary. You can also work as a research associate in a university, research institution, or company and receive a salary as compensation

بسیاری از دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی برنامه دکترای خود را با قرارداد کاری (یعنی پوزیشن های دکترا PhD position) ارائه می دهند. در این صورت، تحت نظارت استاد راهنمای خود، روی پروژه تحقیقاتی خاصی کار خواهید کرد  و به عنوان همکار پژوهشی، در حالی که روی پروژه ی دکترا خود کار می کنید، حقوق دریافت خواهید کرد.

وب سایت هایی هستند که پوزیشن های دکترا ی موجود (PhD positions در رشته های مختلف) در دانشگاه های مختلف آلمان و اروپا را برای درخواست دادن ارائه می کنند. معمولا می توانید از طریق پرسش از اساتید، بخش پورتال شغلی وب سایت خود دانشگاه، و دیگر وب سایت های  آکادمیک و شغل یابی، از پوزیشن های دکترای موجود اطلاع یابید و برای ارسال مدارک اقدام کنید. هم چنین  از بخش شغل یابی در LinkedIn  نیز می توانید برای جستجوی پوزیشن های مرتبط استفاده کنید.

Source: https://www.studying-in-germany.org/phd

دیدگاه کاربران ثبت نظر جدید